Conesa, des de Grècia, diu que els municipis “estem preparats per acollir” i lamenta el bloqueig dels Estats que no compleixen els seus compromisos

Conesa_refugiats_greciaEl viatge, organitzat pel Fons Català de Cooperació, té l’objectiu de veure sobre el terreny el treball de les ONG i conèixer de primera mà la situació de les persones refugiades

 

L’alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, és a Grècia per conèixer sobre el terreny la situació de les persones refugiades i el treball que fan les ONG amb les quals treballen i col·laboren els municipis.

Organitzat pel Fons Català de Cooperació, el viatge compta amb la presència de l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa; La Garriga, Meritxell Budó i de Castelldefels, Candela López.

Després de veure de primera mà la situació, Conesa ha alertat que “els estats no estan complint amb els compromisos d’acollida, els municipis estem preparats per acollir. El govern de Madrid s’ha de posar les piles, mentre no ho facin els ajuntaments hem d’ajudar a les ONGs que estan sobre el terreny.”

En aquest sentit, ha explicat que “la situació és molt preocupant”. De visita al camp de Mitilene, la capital de Lesbos, assegura que “dins del drama que pateixen les persones que hi ha, la majoria són famílies amb nens, les condicions són mínimament dignes”. L’alcaldessa ha contraposat aquest exemple al d’un altre camp a la mateixa illa, gestionat per el ministeri de l’Interior i el de Defensa de Grècia, i custodiat per l’exèrcit on “les condicions són lamentables, està totalment massificat.”

La delegació s’ha reunit amb l’alcalde Mitilene, que els ha traslladat la preocupació que pateixen a l’illa per la falta de recursos, i la massificació que viuen des de fa mesos. Conesa ha convidat l’alcalde a visitar Sant Cugat per poder traslladar la situació que es viu al país. A banda de Lesbos, la delegació també ha visitat els camps que hi ha a la capital grega, Atenes, i els de Lagdakia i Diabata, a Tessalònica.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.