L’Ajuntament alerta a HazteOir que no són benvinguts a Sant Cugat i es reserva la possibilitat de denunciar els missatges contra la llibertat sexual

genderL’Ajuntament prendrà mesures per evitar que els missatges de la campanya d’HazteOir arribin a la ciutat

El govern insta a la resta de municipis, en la mateixa situació, a fer front comú contra ‘el bus de la intolerància’

L’Ajuntament alerta que l’associació HazteOir no ha fet cap petició per poder portar la seva campanya trasfòbica a Sant Cugat, i en cas de fer-ho, el govern assegura que no ho autoritzarà. La 1a tinenta d’alcalde, Cristina Paraira, remarca que “els missatges d’aquesta associació, missatges transfòbics i d’intolerància no tenen cabuda a Sant Cugat.”

Paraira assegura que “és lamentable que avui en dia hi hagi associacions que promoguin aquests missatges d’intolerància. A Sant Cugat treballem per la plena normalització de la transsexualitat i la identitat de gènere”.

El ple municipal ha aprovat mocions en aquest sentit en tres ocasions en aquest mandat. El maig passat, amb els vots de CDC, ERC-MES, ICV-EUiA, Cup-PC, C’s i PSC, es va aprovar una moció  per elaborar un pla municipal que englobés el conjunt de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, biseuxuals, transsexuals i intersexuals a Sant Cugat. Fa un any es va aprovar per unanimitat una moció per elaborar un protocol educatiu per la plena normalització dels menors transsexuals i intersexuals, això com contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat o expressió de gènere. Finalment el 18 de gener del 2016, el ple va mostrar el seu condol per la mort de l’Alan Montoliu Albert, i condemnava la transfòbia.

L’Ajuntament recorda a HazteOir que no tenen permís per aturar-se a Sant Cugat per desenvolupar la seva activitat i avisa que “es reserva el dret de denunciar els missatges, que són intolerants, i que no es poden permetre”. Finalment, també fa una crida a la resta d’Ajuntaments perquè actuïn en el mateix sentit.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.