La vianantització de l’avinguda de Cerdanyola, prioritat destacada pels veïns que han participat al procés participatiu del Pla del Monestir-Sant Francesc

Aquesta modificació permetria prioritzar els vianants, reduir el soroll i la contaminació de l’entorn. Així mateix, la vianantització faria possible un barri més net, endreçat i millor connectat amb la resta del municipi

El procés s’ha estructurat en cinc eixos de treball en què han participat activament i de forma conjunta la Xarxa d’Entitats del barri de Centre Est i tècnics municipals. A més, també s’ha realitzat una enquesta veïnal i dos tallers participatius

32229559394_f3df5d93c8_kEl regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, acompanyat pel president del Consell de Barri de Centre Est, Ferran Villaseñor, ha presentat aquesta tarda, al Xalet Negre, les conclusions del procés participatiu del Pla de millora del Monestir-Sant Francesc que s’ha dut a terme durant els darrers mesos.

El procés s’ha estructurat en cinc eixos de treball en què han participat activament i de forma conjunta la Xarxa d’Entitats del barri de Centre Est i tècnics municipals. Aquests cinc eixos són els d’Espai públic, Mobilitat, Habitatge, Comerç i Equipaments. A més a més, també s’ha realitzat una enquesta veïnal –en la qual hi han participat 159 persones (41 en suport paper i 118 en línia)– i dos tallers.

Una de les propostes que ha tingut més acceptació és la vianantització de l’avinguda de Cerdanyola, que, si es realitza, permetrà incorporar aquesta zona de la ciutat a l’eix de vianants, on pròximament s’hi incorporaran els carrers de Castellví, Indústria i de la Creu. A més a més, aquesta acció permetria potenciar el comerç d’aquest carrer.

Segons el regidor, “aquest procés participatiu demostra la voluntat del barri del Monestir i de Sant Francesc de connectar-se amb la resta del centre del municipi. Segurament, aquesta és la principal conclusió, a banda de la voluntat expressada, a través de l’enquesta, de vianantitzar l’avinguda de Cerdanyola”.

Per eixos, les propostes següents han estat les més valorades:

Àmbit de comerç

 • Vianantització de l’avinguda Cerdanyola
 • Modernització i professionalització del comerç
 • Atracció de compradors de fora del barri
 • Millora de la imatge del barri

Àmbit d’equipaments

 • Millora de la plaça d’en Coll
 • Millora dels Jardins del Vallès
 • Aprofitament de pistes i biblioteques dels centres educatius
 • Millora de la plaça de Sant Francesc i de l’entorn
 • Millora de l’espai verd d’Ildefons Cerdà
 • Consolidació del Xalet Negre com a punt cultural i de participació de referència
 • Recuperació dels edificis de l’avinguda de Cerdanyola amb Borrell i Torre Blanca per destinar-los a usos del barri

Àmbit d’espai públic

 • Mesures per millorar el civisme
 • Millores accessibilitat dels vianants
 • Promoure més seguretat
 • Millora de la seguretat vial
 • Millores vinculades amb la gestió de l’espai públic

Àmbit d’habitatge

 • Reformes i reparacions per a col·lectius vulnerables
 • Rehabilitació d’edificis antics
 • Facilitar l’accés a l’habitatge
 • Evitar la gentrificació

Àmbit de mobilitat

 • Prioritzar mobilitat de vianants i bicicleta
 • Connectar el barri amb el Centre
 • Connexió del carril-bici amb la resta de la ciutat
 • Millora del transport públic
 • Estudi de creació de nous aparcaments
 • Millora del transport rodat

En el pressupost municipal, l’Ajuntament ha consignat una partida d’un milió d’euros per tirar endavant aquests projectes. Les entitats i associacions de l’entorn del Monestir-Sant Francesc que han participat en la diagnosi són l’Associació de Comerciants del Monestir, l’Associació de Comerciants Sant Cugat Comerç, l’Associació Veïnal del Centre Est, l’Associació de Veïns del barri del Monestir, l’Associació de Veïns de Sant Cugat Centre, Canals Galeria d’Art, Sant Cugat Empresarial, l’Assemblea Cristiana Gilgal, la Residència de Gent Gran de Santa Rosa i l’Aula de So.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.