Els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí milloren el camí d’accés a l’estany dels Alous per acostar-lo a la ciutadania i preservar els seus valors ecològics

Cami_arranjat_estany_AlousL’actuació ha servit per ampliar i fer més planer el camí. També s’ha creat un pas de pedra per creuar el torrent dels Alous

 

Amb l’objectiu de millorar l’accés a l’estany dels Alous i preservar els seus valors ecològics, els ajuntament de Sant Cugat i Rubí han arranjat el camí per arribar a aquest espai natural. Aquest camí connecta l’estany amb el passeig de les Torres, dins del terme municipal de Rubí.

Les obres, que s’han dut a terme al llarg del mes de gener, han servit per:

  • Desbrossar l’actual camí (especialment d’esbarzers) per tal d’ampliar-lo i donar espai als peus d’àlber existents.
  • Corregir els forts pendents del camí per tal de fer-lo més planer i més ample. També s’ha fet una aportació de terra al ferm del camí per fer-lo més confortable.
  • Crear un pas de pedra per facilitar el pas per creuar el torrent dels Alous
  • Instal·lar un cartell informatiu sobre els talussos de l’estany dels Alous advertint de la seva perillositat.

Aquesta tarda la presidenta del Consell de Barri de Mira-sol i tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la    Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, han visitat el camí arranjat juntament amb el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Rubí, Moisès Rodríguez. La visita ha comptat amb la presència d’altres representants municipals i de membres de la Plataforma dels Alous. “Aquesta actuació”, ha remarcat Joan Puigdomènech, “ha servit per fer un pas més en la preservació d’aquest entorn natural i dels seus valors ecològics, que rep molta pressió per estar situat al bell mig de moltes infraestructures”. Així mateix ha valorat positivament el suport de la plataforma dels Alous per ajudar a estar “atents a l’hora de preservar aquest espai”Visita_Estany_Alous

El cost d’aquesta actuació ha estat d’uns 12.000 euros, que han estat assumits a parts iguals pels dos consistoris.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.