FGC i Ajuntament acorden instal·lar un nou ascensor a l’estació de la Floresta

Visita_projecte_nou_ascensorEl nou ascensor se situarà al costat de l’edifici de l’estació (andana sentit Barcelona) i podria entrar en funcionament d’aquí un any

Aquesta modificació millora l’accessibilitat de La Floresta tot i ja estar adaptada a les persones amb mobilitat reduïda

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït a FGC que hagi assumit el cost d’aquesta actuació. L’Ajuntament en farà el manteniment i la conservació

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà un nou ascensor a l’estació de La Floresta de la línia Barcelona-Vallès. Actualment l’estació de La Floresta ja disposa d’un ascensor a l’andana sentit Vallès i l’altra andana disposa d’una entrada a peu de carrer. Tot i això, amb aquest nou ascensor es millorarà l’accessibilitat dels veïns que vulguin anar en sentit Barcelona des de la plaça de Josep Playà. 

FGC i Ajuntament de Sant Cugat han treballat conjuntament per fer possible aquesta actuació, que millorarà l’accessibilitat especialment per persones amb mobilitat reduïda. Es portava temps treballant i buscant una solució per fer aquesta millora, i d’entre les diferents opcions valorades finalment s’ha concretat la construcció d’un nou ascensor.

La previsió és que les obres, a càrrec de FGC, tinguin una durada de 12 mesos amb un pressupost de 350.000 €. FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat han acordat que el manteniment i conservació del nou ascensor anirà a càrrec del consistori.Projecte_ascensor_estacio_laFloresta

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat aquest migdia l’estació de la Floresta i s’ha felicitat per la instal·lació “d’un ascensor molt necessari” per millorar l’accessibilitat en aquest punt neuràlgic del barri.

Conesa també ha explicat que l’Ajuntament fa mesos va demanar a FGC la instal·lació d’aquest ascensor i, tot i que en un principi no estava previst perquè l’estació ja és accessible, finalment s’ha acordat tirar-lo endavant. Per aquest motiu ha agraït que FGC assumeixi el cost d’aquesta actuació. “Pensem que li pertocava assumir-la FGC”, ha detallat Conesa, “i a l’Ajuntament fer-ne el manteniment”.

D’altra banda, el president de FGC, Enric Ticó,  “ha remarca que “FGC és una de les empreses de transport ferroviari amb els millors índex d’accessibilitat del món”. Ha remarcat que l’estació de la Floresta ja estava adaptada però que “s’ha analitzat el fet diferencial de la Floresta” per tal de prendre la decisió de construir un nou ascensor.

La visita d’aquest matí a l’estació de la Floresta també ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet; la tinenta d’alcalde de Cicle de la Vida, progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer; i el tinent d’alcalde d’Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.