Arriba la segona marató d’Estalvi Energètic a Sant Cugat per lluitar contra la pobresa energètica

archivo2-el_teatre-1Durant tot el febrer deu equipaments municipals prendran mesures per rebaixar la factura ambiental per destinar els diners que s’estalviïn a pagar consums de persones amb dificultats econòmiques

En aquesta segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic el nombre d’ajuntaments que hi participen passa de quatre a 12

 

Durant tot el febrer l’Ajuntament se suma a la segona Marató d’Estalvi Energètic. Una iniciativa que pretén reduir la factura ambiental per destinar els diners estalviats a lluitar contra la pobresa energètica. Per segon any, Sant Cugat hi participa i perdrà mesures d’estalvi en deu edificis municipals.

La Marató d’Estalvi Energètic, nascuda l’any passat, és més que una iniciativa d’estalvi energètic. Els diners que s’estalviïn enguany serviran per fer reformes de manteniment en domicilis de persones amb vulnerabilitat social. El pla inclou reformes com canviar vidres trencats, arreglar dipòsits d’aigua dels lavabos, canviar escalfadors d’aigua, aïllar finestres, entre d’altres. La iniciativa va més enllà i pretén conscienciar els treballadors i usuaris dels equipaments municipals sobre l’ús i el consum de l’energia i promoure les bones pràctiques per estalviar electricitat, gas i aigua.

Els deu equipaments participants:

 • Casa Mònaco
 • Escola Pins del Vallès
 • Conservatori-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels
 • Casal de Mira-sol
 • Casal Torreblanca
 • Escola Pi d’en Xandri
 • Escola Turó de Can Mates
 • Pavelló de Valldoreix
 • ZEM Jaume Tubau
 • Teatre-Auditori

Una iniciativa que creix

Aquesta serà la segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic, que enguany creix en nombre d’ajuntaments adherits. A banda dels quatre que ja hi van participar en l’edició del 2016, Sant Cugat, el Prat de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Granollers, aquest any s’hi sumen 8 corporacions municipals més.

 • Badalona
 • Esplugues de Llobregat
 • Malgrat de Mar
 • Manresa
 • Mataró
 • Pineda de Mar
 • Terrassa
 • Vilanova i la Geltrú

 

Les xifres de la 2a Marató d’Estalvi Energètic

Entre els 12 municipis sumen 62 equipaments participants, implicant més de 2.000 treballadors, 10.000 alumnes i 100.000 usuaris que col·laboraran duent a terme diferents accions com: reduir hores de climatització, tancament de lluminàries, aturades parcials d’ascensors i de compressors, reducció de la freqüència de neteja de filtres, avançament del tancament de pistes, entre d’altres. La majoria de les accions han estat a proposta dels propis treballadors dels equipaments, a qui s’ha explicat el projecte i el destí dels diners estalviats.

Amb l’objectiu del 10% d’estalvi energètic es pretén aconseguir reduir en més de 300.000 kWh els consums d’electricitat i gas i en més de 1.500 m3 el consum d’aigua dels 62 equipaments participants.

Els resultats de la primera edició

En la primera edició de la Marató d’Estalgia, Sant Cugat va estalviar l’any passat 5.553,01 euros que van servir per ajudar a pagar factures de serveis, calefacció principalment, de llars que tinguin dificultats econòmiques. En total es van beneficiar del pla 18 persones, a qui se’ls va pagar un total de 200 euros de rebuts de serveis.

Aquestes persones es van seleccionar a partir de les dades del Serveis d’Ajut a Domicili, del projecte Millorem els Habitatges de Promusa i des dels Serveis Socials de l’Ajuntament. Tots els beneficiaris havien de ser majors de 65 anys, viure sols o acompanyats d’una altra persona gran o d’una persona amb discapacitat. D’altra banda es va comprovar que la temperatura del domicili no era la idònia pel benestar dels residents.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.