El ple demana un ràpid i correcte compliment de la sentència que anul·la les clàusules sòl hipotecàries

Ple_votacioA banda, el plenari també s’ha sumat a la campanya “Casa nostra, casa vostra” i referma el compromís de Sant Cugat d’acollir refugiats

El ple també demana que s’instal·li la velocitat variable a la C-16 i a l’AP7 per reduir la contaminació de l’aire

En total el ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat 9 mocions

 El ple municipal del mes de gener ha aprovat una moció institucional per demanar al govern de l’Estat i al de la Generalitat que s’instauri la velocitat variable a la C-16 i l’AP7. Amb aquesta mesura es vol que es millori la qualitat de l’aire, reduint les emissions de gasos contaminants. Per això el ple demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que elabori conjuntament amb l’ajuntament una diagnosi de les principals causes d’emissions contaminants de l’aire a Sant Cugat i es trametin els resultats d’aquest estudi al Consell de Mobilitat.

A banda, el ple també ha aprovat les següents mocions:

 

 • El ple municipal demana celeritat en el retorn de les clàusules sòl

 

  1. El ple de l’ajuntament ha aprovat una moció –amb els vots a favor de CDC, CUP, ERC, PSC, ICV i el regidor no adscrit; el vot en contra del PP; i l’abstenció de C’s- en què es demana el correcte compliment de la sentència que anul·la les clàusules sòl hipotecàries. En aquest sentit, Sant Cugat treballarà perquè es compleixi la sentència.
 • Sant Cugat dóna suport a la campanya “Casa nostra, casa vostra”  

 

  1. El consistori ha aprovat –per unanimitat, excepte en el punt 1 que ha tingut el vot en contra del PP- una moció de suport a la campanya “casa nostra, casa vostra”. El text referma la voluntat de Sant Cugat d’oferir acollida i protecció, adaptant els plans d’acollida municipal a les necessitats especials de les persones sol·licitants d’asil per garantir la seva vida en família i la seva integració.
 • La ciutat reconeix l’artista Rudolf Häsler

 

Coincidint amb el 90è aniversari del naixement del pintor Rudolf Häsler, el ple l’ha homenatjat i s’ha compromès ha dissenyar un programa d’actes aquest mateix any relacionats amb la figura de l’artista, la seva trajectòria i vinculació amb Sant Cugat. A més també s’ha proposat a la comissió de nomenclàtor, quan sigui oportú, la cerca d’un espai a la via pública de la ciutat en la seva memòria. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

  1.  Moció per evitar que Sant Cugat quedi fora de la targeta verda de l’AMB
  2. El pel municipal ha aprovat per unanimitat una moció en què reclama a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que en cas d’implantar la targeta verda metropolitana, Sant Cugat no en quedi al marge. Amb el text es vol evitar que es discriminin els municipis que pertanyen a l’AMB fora de la zona 1 de la tarificació integrada.
  3. Moció per vetllar per els animals implicats en casos de violència masclista
  4. El ple municipal ha aprovat una moció –amb els vot a favor de tots els grups, excepte ICV, CUP i PP que s’han abstingut- que demana que la Comissió de Maltractament i violència de gènere de Sant Cugat, estudiï com procedir quan hi hagi involucrats animals domèstics en casos de violència masclista. A banda es reclama al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que estudiï la possibilitat i la conveniència de permetre l’entrada d’animals de companyia a les llars d’acollida per a dones víctimes de violència masclista.
  5. Sant Cugat aprova elaborar un Pla estratègic de subvencions
  6. El consistori ha aprovat per unanimitat iniciar un procés de participació intern amb tots els àmbits de gestió de l’Ajuntament i la intervenció municipal, per acabar de treballar la proposta general del pla estratègic de subvencions.
  7. Moció per instal·lar màquines expenedores de relats curts
  8. El ple ha aprovat –amb el vot a favor de tots els grups excepte ICV i ERC, que s’han abstingut- estudiar la possibilitat d’instal·lar màquines expenedores de relats curts, coneguts “Short Edition”.
  9. Moció per al reconeixement de les víctimes del terrorisme mitjançant un acte institucional en el seu Dia Europeu: S’ha aprovat una moció -amb els vots a favor de tots els grups, excepte ICV, ERC i CUP, que s’han abstingut- per commemorar cada 11 de març aquest dia europeu.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.