L’Ajuntament posa en marxa un nou sistema de recollida de voluminosos amb la voluntat de tenir una ciutat neta i de qualitat

presentacio_nou_sistema_recollida_voluminososAmb l’objectiu de millorar la recollida de voluminosos a Sant Cugat, l’Ajuntament posarà en funcionament a partir del 6 de febrer un nou servei més fàcil i còmode per al ciutadà. A partir d’aquell moment els voluminosos –mobles vells, matalassos, electrodomèstics…- s’hauran de deixar al costat del contenidor més proper, el dia o dies assignats a cada barri. D’aquesta manera ja no es passaran a recollir els voluminosos directament als domicilis i, per tant, el ciutadà s’estalviarà fer gestions ni s’haurà d’esperar perquè li facin la recollida.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que “l’objectiu d’aquest nou servei és mantenir la ciutat neta i ben endreçada, així com potenciar la reutilització”. Conesa també ha demanat “un esforç col·lectiu perquè aquest nou sistema funcioni i els voluminosos es deixin al carrer el dia que toca”.

La recollida dels voluminosos es farà els següents diez:

  • Centre ciutat: dijous i diumenge
  • Mira-sol: dimarts
  • Valldoreix: dilluns (en aquest cas s’han de deixar a les cantonades)
  • La Floresta i les Planes: dimecres

Els voluminosos s’han de deixar a partir de les 20 hores al costat dels contenidors. A Valldoreix s’hauran de deixar a les cantonades.

D’altra banda, per a persones molt grans o persones amb mobilitat reduïda que no poden baixar els voluminosos al carrer es continuarà oferint el servei de recollida a domicili. En aquest cas cal trucar al telèfon gratuït 900 103 146. Finalment, cal recordar que la sanció per llençar al carrer un voluminós el dia que no toca és d’entre 750 i 3.000 euros.

Reutilitzem, Reciclem, Recuperem: nova App per donar o intercanviar objectes

D’altra banda, la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha explicat que “amb la voluntat de fomentar la reutilització i allargar la vida útil dels objectes, l’Ajuntament ha ideat una aplicació de mòbil (App) perquè els ciutadans puguin donar o intercanviar aquells estris que ja no fan servir”. Aquests intercanvis o donacions s’han de fer sense compensació econòmica. Aquesta aplicació entrarà en funcionament el proper mes de març.

D’altra banda, es crearà un nou espai de segona mà a la deixalleria municipal amb els objectes que hi arribin i estiguin en bon estat. Aquests objectes es podran adquirir mitjançant un sistema d’intercanvi que funciona per punts. Quan els ciutadans deixin un objecte obtindran punts que després podran bescanviar per altres objectes. Si no es disposa de punts d’intercanvi, qualsevol ciutadà es pot quedar un objecte pagant un preu simbòlic que es destinarà a un projecte social. Així mateix, amb l’aplicació també es poden reservar els objectes de segona mà que hi haurà a la deixalleria municipal.

Finalment, cal recordar que amb la voluntat d’enfortir la contractació responsable de l’Ajuntament sota criteris socials, la licitació d’aquest servei de recollida va estar reservada a centres especials de treball i/o empreses d’inserció laboral. L’empresa que ha guanyat aquest concurs ha estat la Fundació Engrunes.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.