Nadal a Sant Cugat: més activitats per celebrar el Nadal a casa

img_0444La concentració d’activitats a l’Envelat ha contribuït a l’increment de participació i assistència

Èxit de participació, també, en el centenar d’activitats organitzades per Nadal a Sant Cugat per part d’entitats i Ajuntament

La tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha fet aquest migdia una valoració sobre la participació ciutadana en la programació de Nadal a Sant Cugat, que ha aplegat més de 170 activitats dferents des del 2 de desembre del 2016, moment de l’encesa de llums, fins al 8 de gener de 2017, i que ha significat la participació de més de 82.000 persones en alguna d’elles al llarg del Nadal a Sant Cugat.

Un Envelat que ha donat molt de joc

La recuperació de l’Envelat ha estat la protagonista d’aquest Nadal, un espai que ha pogut englobar l’oferta cultural municipal i que ha comptat també amb la participació de gran nombre d’entitats de la ciutat. L’èxit de participació en les propostes ofertes per a totes les edats asseguren la continuïtat de l’Envelat: més de 20.000 persones han gaudit del parc lúdic en els 12 dies de funcionament i més de 13.500 han participat de les activitats pròpies de l’Envelat. Les activitats exteriors (des de rocòdroms i instal·lacions diverses als vermuts de La Pua) han comptat amb una assistència de 5.280 persones; l’espai 0-3,que era gratuït, ha comptat amb la participació de 1.629 persones i 679 han gaudit d’algun dels 8 espectacles de petit format realitzats per companyies locals.

Dins l’Envelat s’hi ha celebrat el Quinto, una activitat que ja és una tradició a Sant Cugat i que ha vist incrementat el nombre de participants (en part també perquè s’ha fet un dia més). L’organització del Quinto afirma que l’accés ha augmentat en un 25% i que a falta del recompte final oficial enguany han comptat 22.000 accessos, 4.000 més que l’any passat.

Pel que fa a les festes de Cap d’any, la que es va celebrar sense incidències a l’Envelat va comptar amb uns 700 participants, i a la festa de joves 13-17 que es va fer a Torreblanca hi van anar un centenar de nois i noies.

Les activitats més tradicionals del Nadal han estat també un èxit: Pedra i Sang ha exhaurit entrades en totes les seves funcions, i el Camí de justícia també ha fet el ple absolut. Més de 1.000 persones han vist el pessebre vivent de la Parròquia i enguany hem pogut veure 35 pessebres en el clàssic recorregut que organitza l’Ateneu. Les activitats realitzades per Museu, Teatre-Auditori i les biblioteques també han comptat amb un gran èxit de participació.

Una empenta al comerç local

Pel que fa a les activitats de comerç, aquestes han contribuït positivament a un augment de les vendes. A la pista de gel hi han patinat més de 10.000 persones. La cantada de Nadales per l’eix comercial va comptar amb la participació de 250 nens i nenes de 7 corals diferents i l’ús del trenet ha augmentat un 37% respecte l’any anterior: l’han utilitzat un total de 13015 persones. La nova ubicació de la parada a plaça Octavià ha estat molt ben valorada per tots els usuaris.

Pel que fa a les fires de Nadal i Reis, la participació de paradistes així com les vendes han incrementat respecte el 2016 i les dues es consoliden a Sant Cugat en el temps (abans de Nadal i abans de Reis) i en l’espai (pl. d’Octavià i Rambla del Celler).

L’esport també ha estat present al Nadal a Sant Cugat

Dins les activitats esportives del Nadal a l’envelat, hi van passar un total de 3750 persones. La Cursa de Sant Silvestre, el 31 de desembre, va ser multitudinària com cada any, i va registrar un nou rècord amb 2.500 inscrits.

Reis i Ambaixadors Reials

Pel que fa a les cavalcades de Reis i als diversos Ambaixadors Reials, podem dir que Sant Cugat els ha rebut de manera multitudinària en les diferents activitats que s’han realitzat al centre i als barris: els Ambaixadors i la cavalcada del Centre de Sant Cugat (segons estimació dels cossos de seguretat) han aplegat unes 20.000 persones (aproximadament), 500 a Les Planes i prop de 300 a La Floresta i, per últim, unes 1.350 persones han participat al patge Reial i la cavalcada de Mira-sol.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.