L’equip de govern considera les conclusions de la comissió informativa sobre Teyco “opinions partidistes preconcebudes”

img_20161123_120913L’equip de govern acusa la Comissió Informativa Especial de fer conclusions polítiques sense tenir en compte les explicacions tècniques de funcionaris i de professionals externs

Per protegir el bon nom de l’Ajuntament i dels seus treballadors tècnics, l’equip de govern ha demanat al Secretari municipal que avaluï i validi les conclusions de la Comissió amb l’objectiu de “passar de l’opinió partidista a una anàlisi objectiva dels fets”

L’equip de govern critica que algunes “valoracions polítiques tendencioses” posin en entredit el valor social i de vertebració urbana de Promusa

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, i la tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, han valorat aquest migdia les conclusions de la Comissió Informativa Especial que ha avaluat els processos de licitació i adjudicació de les obres que va dur a terme l’empresa Teyco per construir un edifici protegit a la plaça Rabassaires i una Pista d’Atletisme al barri de la Guinardera.

Damià Calvet ha discrepat sobre el funcionament de la Comissió, que ha redactat i votat unes conclusions “sense avaluar amb el suficient rigor les qüestions tècniques exposades”. En aquest sentit, s’ha preguntat per què la Comissió va presentar inicialment unes conclusions sense esperar la compareixença dels tècnics i per què, amb posterioritat a les compareixences i a les explicacions donades, les conclusions han estat exactament les mateixes.

“Les conclusions de la comissió “, ha dit Calvet, “estaven preestablertes i predefinides. Malgrat el complement d’informació i totes les justificacions pertinents, les conclusions no han canviat. L’objectiu era fer aparèixer irregularitats allà on no hi són”. Així mateix, ha assegurat que “s’han ignorat directament les explicacions funcionari públic. És inacceptable que es traspassin línies vermelles i es dubti de la professionalitat dels funcionaris i dels tècnics externs de les obres”. 

En aquest sentit, Calvet ha afirmat que les obres s’han executat amb absoluta transparència i ha defensat la bona feina feta pels funcionaris i personal laboral tant de l’Ajuntament com de l’empresa Promusa  en la gestió dels processos de licitació, adjudicació, gestió d’obra i liquidació econòmica. Així mateix, també ha defensat la feina dels arquitectes i geòlegs externs –que són professionals sense relació amb l’Ajuntament ni amb l’empresa Teyco- que han intervingut en les obres i que amb la seva firma han avalat el seu desenvolupament.

Per protegir el bon nom de l’Ajuntament i dels seus treballadors tècnics, l’equip de govern ha demanat al Secretari municipal que avaluï i validi les conclusions de la Comissió Informativa Especial amb l’objectiu de “passar de l’opinió partidista a una anàlisi objectiva dels fets” i determinar si “realment hi ha hagut algun fet irregular o si simplement ens trobem davant d’unes valoracions polítiques”.

Suport a la feina feta per Promusa

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha valorat positivament la feina feta per Promusa des de la seva creació l’any 1988. “No volem de cap de les maneres”, ha remarcat Pellicer, “que algunes valoracions polítiques tendencioses posin en entredit el valor de Promusa i de tot el que ha fet. Ha estat durant tots aquests anys un pilar per a l’estat del benestar a Sant Cugat i ha fet una gran feina de vertebració urbana”.

Pellicer ha recordat “la feina ingent” que ha desenvolupat Promusa creant un parc de 500 habitatges de lloguer públic i 1.200 habitatges socials de venda. “Sant Cugat”, ha dit Pellicer, “és un referent en habitatge públic gràcies a la feina feta per Promusa”. Així mateix, Damià Calvet ha defensat l’actuació del seu gerent i ha recordat que, com a president de l’Associació catalana de Promotors Públics de Sòl i Habitage (AVS), és un referent en aquest àmbit.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.