#Santcugat se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una ‘Autòpsia dels residus’ i una fira per fomentar el reciclatge

autopsia-dels-residus-19-novembreL’objectiu d’aquestes activitats és conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i reduir el seu impacte en el medi ambient 

L’Ajuntament ha organitzat, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, dues activitats per conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i reduir el seu impacte en el medi ambient. Les activitats compten amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Enguany la Setmana Europea se celebrarà del 19 al 27 de novembre i estarà dedicada a prevenir els residus produïts per l’ús d’envasos, que generalment són d’un sol ús i que fàcilment són evitables si els substituïm per envasos reutilitzables.

Les dues activitats que tindran lloc a Sant Cugat són:

  • Autòpsia dels Residus: l’activitat consisteix en analitzar el contingut d’una mostra de bosses d’escombraries de la fracció resta i una altra mostra de la fracció d’envasos. Aquestes mostres s’agafaran de contenidors del municipi. L’anàlisi dels residus permetrà conèixer quin contingut de residus impropis hi ha i quina part de residus s’ha separat correctament. L’objectiu és visualitzar i sensibilitzar la població sobre la necessitat de fer una correcta recollida selectiva de residus. En aquest sentit, es pretén conscienciar sobre el fet que la majoria de residus que van a parar al contenidor de resta són recuperables, ja siguin compostables, reutilitzables o reciclables.

L’activitat tindrà lloc el dissabte 19 de novembre entre les 10:30 i les 13:30 hores a la plaça Octavià.r-festa-26-novembre

  • R-Festa: es tracta d’una fira que, sota el lema “Repara, restaura i reutilitza”, pretén fomentar el reciclatge entre la ciutadania. Tindrà lloc a la rambla del Celler i comptarà amb les següents activitats:
  1. Mostra de l’activitat que ofereixen comerços de Sant  Cugat dedicats a la reparació i la venda de segona mà: hi participaran Taller Artcó (restauració); Fundació Engrunes; Repara Maka (reparació de petits electrodomèstics i aparells electrònics; Ketty Lord (reparació de rellotges); Sabó natural Lola (sabó fet amb oli usat); Club Second (venda de segona mà amb garantia); Paraibossa (bosses fetes amb roba de paraigües); KA Internacional (tapisseria de sofàs i cadires); i Relligats (restauració i reparació de llibres).
  2. Mercat de Segona mà de l’Ateneu
  3. Estand de la prevenció de residus de l’AMB
  4. Jocs infantils amb Guixot de 8
  5. Taller de fabricació de menjadores fetes amb envasos reutilitzats amb l’associació santcugatenca per a la protecció del paisatge “El Mussol”.
  6. L’activitat tindrà lloc el dissabte 26 de novembre entre les 11 i les 15 hores a la rambla del Celler.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.