Un local per a les entitats de malalties neurològiques, més carrils bicis i nous horts urbans, els projectes més votats dels pressupostos participatius

malalties-neurologiquesEntre els dotze projectes que s’executaran també hi ha naturalitzar els espais de la vora de Collserola, un Amfiteatre als Jardins del Vallès, millora paisatgística de l’estanyol de la Guinardera

A banda es dotaran de serveis públics els parcs de la ciutat, es faran accessibles els semàfors per a persones invidents i mobilitat reduïda, es crearan circuits de salut amb aparells de manteniment físic i una pantalla acústica per espectacles a l’aire lliure

El local per entitats de malalties neurològiques l’han votat 2.515 persones convertint-lo en el projecte amb més suports

Els pressupostos participatius ja tenen els 12 projectes per executar. Durant tres setmanes, els santcugatencs i les santcugatenques, han decidit com invertir els 2 milions d’euros dels primers pressupostos participatius de Sant Cugat.

La creació d’un espai destinat per a les entitats de malalties neurològiques ha estat la proposta gran amb més vots. En concret han estat 2.515 persones les que han optat per aquest projecte. El cost aproximat per fer realitat aquest local, situat al centre de la ciutat, és de 270.000 euros i té un termini aproximat d’execució de 18 mesos. D’altra banda, el projecte petit amb més suports és  la creació més horts urbans i socials amb 2.411 vots. S’espera que es pugui executar en un any entre el barri del Monestir – Sant Francesc i La Floresta amb un pressupost de 50.000 euros.

La resta de projectes seleccionats són:

Projectes grans

  • Naturalitzar els espais de la vora de Collserola. 2.499 vots
  • Amfiteatre als Jardins del Vallès. 1.941 vots
  • Itinerari per a bicicletes al carrer Rius i Taulet i l’avinguda Graells. 1.793 vots
  • Millora paisatgística de l’estanyol de la Guinardera. 1.754 vots
  • Itinerari per a bicicleta entre el centre de la ciutat i Can Magí. 1.505 vots

Projectes petits:

  • Itinerari per a bicicletes i vianants entre Coll Favà i Can Sant Joan. 2.119 vots
  • Dotar de serveis públics els parcs. 2.083 vots
  • Creuaments accessibles amb semàfors. 1.825 vots
  • Circuits de salut amb aparells de manteniment físic. 1.589 vots
  • Pantalla acústica per a espectacles a l’aire lliure. 1.403 vots

Els pressupostos participatius permetran tirar endavant diversos projectes dividits en les diferents àrees, quatre de mobilitat, quatre d’Espai Públic,  dos de Medi Ambient, una de Cultura i una de Ciutadania. La previsió és que tots els projectes seleccionats siguin una realitat durant el 2017, o principis del 2018.

En total han votat als pressupostos participatius 5.899 persones, el que representa un 8,3% de participació, dels 71.018 majors de 16 anys empadronats a Sant Cugat que tenien dret a vot. Cal recordar que en d’altres ciutats com Girona, Manresa, Sabadell, Vic o Badalona, on també s’han fet procés participatius d’aquest tipus, la participació ha rondat entre el 2% i el 6,4%. La majoria dels participants han emès el seu vot a través del web www.ambtudecidim.santcugat.cat o de l’app per a dispositius mòbils ‘SantCugatDecideix’. Presencialment a les urnes instal·lades en 10 equipaments municipals hi ha votat 599 persones.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.