Mercè Conesa demana al conseller Comín que consensuï l’anunci de compra de l’Hospital General amb els alcaldes, el sector sanitari i els agents social

compareixenca_merce_conesa“L’Ajuntament de Sant Cugat vol que aquesta operació surti bé”, ha remarcat l’alcaldessa, “però requerim que sigui una acció planificada i treballada per part del departament amb el territori i amb el sector”

“Ara per ara l’anunci del conseller deixa massa interrogants oberts sense resposta”, ha remarcat Conesa

L’alcaldessa ha criticat les formes d’Antoni Comín a l’hora d’anunciar la proposta de compra de l’Hospital. “La sorpresa que ha comportat l’anunci del conseller”, ha subratllat, “ens fa pensar que no hi havia ni planificació suficient, ni treball previ amb el sector sanitari, ni amb els operadors, ni amb els ajuntaments afectats, ni amb el territori. No es pot gestionar el sistema sanitari d’un país a cop de titular”

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha ofert aquesta tarda una roda de premsa per valorar la proposta del conseller de Salut, Antoni Comín, de comprar l’Hospital General de Catalunya per integrar-lo a la xarxa pública de sanitat.

Conesa ha demanat al conseller que sotmeti aquest anunci al consens amb els alcaldes i el sector sanitari. “L’Ajuntament de Sant Cugat vol que aquesta operació surti bé”, ha remarcat l’alcaldessa, “però per tal que surti bé requerim que sigui una acció planificada i treballada per part del departament amb el territori i amb el sector. Ara per ara l’anunci del conseller deixa massa interrogants oberts sense resposta”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha criticat les formes del conseller a l’hora d’anunciar la proposta de compra de l’Hospital. “La sorpresa que ha comportat l’anunci del conseller”, ha subratllat, “ens fa pensar que no hi havia ni planificació suficient, ni treball previ amb el sector sanitari, ni amb els operadors, ni amb els ajuntaments afectats, ni amb el territori. No es pot gestionar el sistema sanitari d’un país sense la complicitat del territori, sense la complicitat del sector sanitari i sense la complicitat dels alcaldes. No es pot gestionar el sistema sanitari d’un país a cop de titular”.

Així mateix, l’alcaldessa ha opinat que “la conselleria ha anunciat una voluntat que en cap cas està concretada” i s’ha preguntat si “¿consta o constarà a la proposta de pressupostos de l’any 2017 la reserva pressupostària suficient per dur a terme l’anunciada compra?”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha demanat que s’estudiï també que inicialment l’adquisició de l’Hospital es faci “a través d’un lloguer o cessió d’ús que comporti molta menys càrrega a les arques de la Generalitat i no hipotequi  inversions ja previstes”. Tot i això, ha remarcat que la decisió final ha de ser del govern de la Generalitat.

Finalment, Mercè Conesa ha explicat que els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han demanat a través del Consell Comarcal una reunió urgent amb el conseller Comín. “La seva proposta”, ha dit Conesa, “modifica el mapa d’infraestructures hospitalàries. No qüestionem sinó que demanem que no actuï de manera unilateral sense previ avís als alcaldes del territori”.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.