El @TeatreAuditori s’incorpora al projecte d’accessibilitat Teatro Accesible de la Fundació Vodafone

teatro_accesibleTeatro Accesible va dirigit a persones amb discapacitat sensorial, intel·lectual i gent gran que vulguin gaudir dels espectacles de teatre en directe gràcies a serveis com la subtitulació, l’audiodescripció, el bucle magnètic i el so de sala

La tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha presentat aquest migdia la incorporació del Teatre-Auditori al programa Teatro Accesible de la Fundació Vodafone España que fa en col·laboració amb la Fundació els Tres Turons i l’empresa APTENT. En la presentació l’han acompanyat Joana Sánchez, directora de Vodafone Catalunya; Enric Massana, representant del centre de rehabilitació Fundació Els Tres Turons i Javier Jiménez, director d’APTENT. L’acte ha servit, a més, per presentar la sisena temporada d’aquest projecte teatral a l’estat espanyol.

Teatro Accesible és un projecte de Fundación Vodafone España, Aptent Soluciones i l’Asociación Psiquiatría y Vida/CRL Nueva Vida que tracta d’apropar el teatre als col·lectius amb discapacitat visual i auditiva, amb la incorporació de subtitulat, bucle d’inducció magnètica i audiodescripció. Teatro Accesible intenta crear espais adequats en l’oci compartit, que fomentin la integració de les persones amb discapacitat i que obrin una porta a la cultura per a tots. El projecte va començar el desembre de 2011, i des d’aleshores s’ha realitzat l’ adaptació de més d’un centenar de produccions i de 300 funcions accesibles.

En la presentació Carmela Fortuny ha remarcat que “Sant Cugat aposta per una cultura de qualitat, democràtica i accessible per a tothom” i ha afegit que “hem d’anar un pas més enllà i fer possible que els equipaments culturals nous de la ciutat, com el Teatre de La Unió o la nova Biblioteca Gabriel Ferrater, es construeixin amb la infraestructura adequada per fer de la cultura una experiència accessible i inclusiva per a tot tipus de píblic”, diu Carmela Fortuny.

El Teatre-Auditori se suma a Teato Accesible aquesta temporada amb l’obra “L’Avar” de Molière, aquest dissabte 8 d’octubre. Els propers espectacles que inclouran aquest nou  sistema són: Caiguts del cel, Avui no sopem i Asamblea de las mujeres.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.