Mercè Conesa es mosta preocupada pels efectes d’excloure l’Hospital General de la concertació pública i reclama de nou un Hospital de referència a Sant Cugat

hospita-general-catalunya-doctoraliaL’alcaldessa reclama al conseller Comín que la retirada de la concertació pública a l’HGC no afecti els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat. “L’atenció pública als pacients del municipi”, ha subratllat Conesa, “ha de quedar totalment garantida”. En aquest sentit, per exemple, ha reclamat que ningú s’hagin de traslladar a altres àrees geogràfiques per rebre atenció sanitària pública

Conesa també demana que els treballadors de l’Hospital General no perdin el seu lloc de treball

Finalment, l’alcaldessa insisteix una vegada més en la necessitat d’impulsar un nou Hospital de referència públic per a l’àrea Sant Cugat-Rubí-Castellbisbal, on hi viuen uns 200.000 ciutadans. Conesa recorda la proposta d’aprofitar els espais lliures de l’HGC per adequar-hi aquest hospital públic

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat aquesta tarda la seva preocupació pels efectes que podria tenir l’exclusió de l’Hospital General de Catalunya (HGC) del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). Conesa ha fet aquesta valoració en el plenari municipal, que ha comptat amb les intervencions de representants dels treballadors de l’HGC.

En primer lloc, Conesa ha demanat al conseller de Salut, Toni Comín, que la retirada de la concertació pública a l’HGC no afecti els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat. “L’atenció pública als pacients del municipi”, ha subratllat Conesa, “ha de quedar totalment garantida”. En aquest sentit, per exemple, ha reclamat que ningú s’hagin de traslladar a altres àrees geogràfiques per rebre atenció sanitària pública.

Així mateix, l’alcaldessa s’ha mostrat preocupada perquè aquesta exclusió podria generar una pèrdua d’uns 150 llocs de treball a l’HGC i ha instat el conseller a evitar qualsevol tipus de conflictivitat laboral.

D’altra banda, Conesa també ha assenyalat que amb la recent compra de l’HGC per part del grup Fresenius “han canviat les condicions”, ja que es tracta d’una empresa social que des de fa anys presta serveis sanitaris públics a Catalunya.

Finalment, l’alcaldessa ha explicat que demanarà fer una trobada a l’Ajuntament amb el conseller Comín i representants del HGC per tal d’abordar aquesta situació.

Sant Cugat, una població de 90.000 habitants sense hospital públic de proximitat

L’alcaldessa ha reclamat una vegada més la necessitat d’impulsar un nou Hospital de referència públic per a l’àrea de Sant Cugat-Rubí-Castellbisbal, on hi viuen uns 200.000 ciutadans i ciutadanes. Aquest nou Hospital seria per atendre malalts aguts, subaguts, convalescents i pal·liatius.

Conesa ha posat novament damunt la taula la possibilitat d’utilitzar els espais lliures de l’HGC per tal d’ubicar-hi el nou hospital públic.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.