FGC i Ajuntament personalitzen l’estació de #SantCugat amb motius decoratius del Monestir

28261916245_60f0700536_oÉs la primera personalització d’una estació d’FGC que es realitza a l’àrea metropolitana

Les andanes estan decorades amb imatges de la galeria romànica del claustre, dels capitells romànics, de la rosassa del Monestir, del cimbori de l’església i del campanar, i el passadís intercanviador, amb imatges dels principals atractius turístics de Sant Cugat

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, han visitat aquest matí l’estació de Sant Cugat d’FGC, personalitzada des d’avui amb elements estètics de l’edifici del Monestir de Sant Cugat (Vallès Occidental).

Aquesta personalització d’imatge de l’estació vol posar en valor la importància d’aquest monument històric i potenciar la connexió entre les línies de Ferrocarrils i aquest patrimoni arquitectònic.

La identificació s’ha aplicat dins l’àmbit de l’estació. Així, les andanes compten amb una decoració especial que mostra elements identificadors de l’emblemàtic Monestir de Sant Cugat: detalls de la galeria romànica del claustre, dels capitells romànics, de la rosassa del monestir, del cimbori de l’església i del campanar. És la primera personalització d’una estació que es realitza a l’àrea metropolitana.

Sant Cugat, una ciutat singular

La campanya de promoció turística realitzada a l’estació per l’Ajuntament de Sant Cugat  respon a la necessitat de promocionar els principals recursos turístics de la ciutat. L’estació de Sant Cugat, que rep 20.000 passatgers cada dia, és l’espai ideal per mostrar la ciutat a tots els viatgers de Ferrocarrils amb l’objectiu que es converteixin en visitants i coneguin el potencial de la ciutat.

L’acció mostra el recurs més important pel que fa al patrimoni santcugatenc, el Reial Monestir, en la zona de l’andana i dóna la benvinguda al viatger dins el túnel intercanviador, que l’Ajuntament de Sant Cugat també ha personalitzat amb un vinil que mostra els recursos turístics més rellevants de la ciutat:

  • Dos camps de golf (un d’ells centenari) i un pitch & putt.
  • El centre comercial de vianants que uneix l’estació amb el Monestir de Sant Cugat amb botigues úniques i originals.
  • El Mercantic, un mercat únic a Europa i referent per als amants del col·leccionisme i la decoració i amb la llibreria de vell més gran de l’Estat.
  • Els esports a l’aire lliure.
  • Els espais verds, on destaquen el Parc Natural de Collserola, amb 6 hípiques al seu voltant per gaudir de primera mà l’experiència del món del cavall, i els parcs urbans de la ciutat.
  • El Celler modernista, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, que acull una exposició sobre el procés d’elaboració del vi en el context històric del cooperativisme.
  • Una variada i alta qualitat de la gastronomia.
  • El Reial Monestir, Seu del Museu del Monestir, que acull una exposició permanent sobre l’evolució arquitectònica del monument i la vida de la comunitat benedictina.

Totes les propostes mostren la diversificació de recursos de la ciutat amb una estratègia transversal per arribar a mostrar tota l’oferta turística que singularitza Sant Cugat.

Sant Cugat, ciutat mil·lenària

El Reial Monestir de Sant Cugat és un recinte mil·lenari amb origen al segle IX i incorpora una gran mostra d’estils arquitectònics com el romànic, el gòtic i el barroc. El seu claustre conté un dels conjunts d’escultura romànica únics a Catalunya.

Situat al bell mig de Sant Cugat, el conjunt arquitectònic conserva tot l’esplendor de l’època medieval, amb el campanar, l’església, el palau Abacial i una part de l’antiga muralla de la ciutat. L’any 1931 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Turistren a Sant Cugat

FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat col·laboren en la promoció de diferents bitllets combinats dins la variada oferta turística de Turistren, mitjançant el qual Ferrocarrils apropa els viatgers als punts d’interès turístic i cultural que es poden visitar propers a les estacions i potenciar així l’oferta de lleure associada a la xarxa. L’oferta inclou tot un seguit de bitllets combinats per arribar amb FGC a les estacions de destí, desplaçar-se amb autobús i visitar museus, espais arquitectònics d’un gran valor històric i una àmplia varietat d’espais de lleure.

A banda del bitllet combinat que permet visitar el Monestir (el qual inclou el trajecte d’anada i tornada fins a Sant Cugat des de qualsevol estació de la línia Barcelona-Vallès d’FGC i una visita amb àudio guia al recinte) Turistren també inclou altres bitllets que combinen la visita al Monestir amb el lloguer d’una bicicleta elèctrica equipada amb GPS, la realització d’una ruta programada pel Parc Natural de Collserola i la visita al mercat vintage de Mercantic. Més informació a www.turistren.cat.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.