Promusa gestionarà una promoció de 58 HPO de lloguer que l’empresa Vielsa construirà al barri de can Mates

Conveni_Promusa_VielsaAquests pisos, que són de promoció privada, s’adjudicaran mitjançant sorteig públic a través de l’empresa municipal d’habitatge Promusa i tenint en compte els criteris propis del registre de sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial (HPO) de Sant Cugat

Està previst que les obres de construcció comencin després de l’estiu i que tinguin una durada de 2 anys

Els 58 habitatges tindran la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys. Transcorregut aquest període el conveni contempla que, si les dues parts hi estan d’acord, Promusa continuï gestionant aquesta promoció durant 10 anys més

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller delegat de l’empresa Vielsa, Santiago de Gomar, han signat un conveni que permetrà a l’empresa municipal Promusa gestionar una promoció de 58 habitatges de protecció oficial (HPO) en règim de lloguer general. L’acte ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet.

Aquesta promoció es construirà al barri del Turó de can Mates, en una parcel·la de 3.000 m2 situada entre els carrers de Vallseca i Benet de Moxó. Constarà de dos edificis amb 29 habitatges i 29 places d’aparcament cadascun. Està previst que les obres de construcció comencin després de l’estiu i que tinguin una durada de 2 anys.   

Aquests pisos, que són de promoció privada, s’adjudicaran mitjançant sorteig públic a través de l’empresa municipal d’habitatge Promusa i tenint en compte els criteris propis del registre de sol·licitants d’habitatges d’HPO de Sant Cugat.

Els 58 habitatges tindran la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys. Transcorregut aquest període el conveni contempla que, si les dues parts hi estan d’acord, Promusa continuï gestionant aquesta promoció durant 10 anys més.

Un acord fruit del PGM de les zones verdes

Aquest acord entre l’Ajuntament i l’empresa Vielsa ha estat possible gràcies a la modificació de PGM aprovada a les zones verdes de Valldoreix.

Inicialment la parcel·la propietat de Vielsa estava qualificada com a sòl terciari, però l’Ajuntament va acordar traslladar-hi part del sostre residencial que tenien les finques de can Monmany i can Busquets (que van quedar preservades de la urbanització). D’aquesta manera, la parcel·la propietat de Vielsa a can Mates ha passat a ser qualificada com a residencial amb l’obligació d’estar qualificada com a HPO durant els 10 primers anys.

Sant Cugat: un parc de 643 Habitatges de Protecció Oficial (HPO) destinats a lloguer

L’Ajuntament de Sant Cugat ha promogut –a través de Promusa- la construcció d’un nombrós parc d’habitatge públic (HPO) destinat a lloguer amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge als santcugatencs i les santcugatenques. En aquests moments aquest parc de propietat municipal està format per 460 habitatges: 187 en règim de lloguer general, 235 de lloguer per a joves i 38 de lloguer per a la gent gran. A més a més, Promusa està construint un edifici públic a l’av. Rius i Taulet que tindrà 39 habitatges de lloguer per a la gent gran.

D’altra banda, Promusa també gestiona 86 HPO de promoció privada al Turó de can Mates (promoció Altimira) i ara, amb l’acord signat amb Vielsa, també sumarà la gestió d’aquests nous 58 HPO de promoció privada.

En aquests moments, per tant, el parc total d’Habitatges de Protecció Oficial (HPO) destinat a lloguer és de 546 HPO. Quan acabin les obres de les promocions de Rius i Taulet i de Vielsa el parc d’habitatges arribarà als 643 pisos.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.