L’Ajuntament engega un projecte pioner per millorar les competències bàsiques educatives a través de l’educació musical

musica_en_conjunt

El projecte, titulat ‘Música en conjunt’ s’emmarca dins del programa Ciutat Educadora i s’aplica des del gener a 4 centres educatius de la ciutat (Escola Ciutat d’Alba, Escola l’Olivera, Escola Collserola i Escola Turó de Can Mates)

La regidora d’Educació, Esther Salat, ha explicat que aquest projecte “democratitza l’aprenentatge musical a la ciutat”

El programa forma els mestres d’educació musical a través dels professionals de l’Escola de Música Conservatori Victòria dels Àngels

L’Ajuntament de Sant Cugat aplica des del gener un programa pioner educatiu que busca millorar les competències bàsiques educatives dels alumnes a través de l’educació musical. Es tracta del projecte ‘Música en conjunt’,  emmarcat dins del programa Ciutat Educadora, que es treballa de forma conjunta entre l’Escola Municipal de Música i Conservatori Victòria dels Àngels i quatre escoles de primària de la ciutat: l’Escola Ciutat d’Alba, l’Escola l’Olivera, l’Escola Collserola i l’Escola Turó de Can Mates. El programa forma els mestres d’educació musical d’aquests centres a través dels professionals de l’Escola de Música Conservatori Victòria dels Àngels directament a l’aula. L’objectiu és traslladar els coneixements dels professionals de l’Escola de Música als mestres de música dels centres educatius en presència dels alumnes, perquè aquests puguin interioritzar bé els nous coneixements.

L’Ajuntament destinarà cada curs 60.000 € per dur a terme aquest programa que està validat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. La regidora d’Educació, Esther Salat, ha visitat aquest matí les aules de l’Escola Turó de Can Mates i ha explicat que “Sant Cugat compta amb un centre pioner en l’aprenentatge musical com és l’Escola Municipal de Música Conservatori Victòria dels Àngels i amb aquest programa el que fem és democratitzar l’aprenentatge musical perquè arribi al màxim de gent possible”.

La coordinadora pedagògica de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Mariona Martínez, ha explicat que “els nens per aprendre han d’experimentar i aquest projecte vol que els alumnes s’introdueixin en el món de la música vivint-la, experimentant a través del llenguatge musical, el llenguatge corporal i els instruments per ampliar el seu món sonor”.

Finalment, la directora de l’Escola Turó de Can Mates ha destacat que “aquest programa representa una gran oportunitat per aprofundir en l’aprenentatge del món de la música i això pels nostres alumnes és molt enriquidor perquè els nens amb un bon aprenentatge musical milloren els resultats de la resta d’àrees”.

El programa ‘Música en conjunt’ s’ampliarà més endavant a tots aquells centres de la ciutat que ho demanin.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.