El Museu del Monestir acull l’exposició itinerant ‘Neandertals a Catalunya’

neandertalsLa tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, inaugurarà aquest dimecres 13 d’abril, a les 19.30h, la mostra que estarà instal·lada a la ciutat fins al 27 de maig

Els últims neandertals van poblar el sud de la península Ibèrica fa entre 35.000 i 28.000 anys. Al voltant dels neandertals, de la seva forma de vida, de les seves creences, de la seva tecnologia, i de la recerca arqueològica duta a terme fins al moment, el Museu del Monestir de Sant Cugat acull l’exposició ‘Neandertals a Catalunya’, una mostra que fa una revisió didàctica sobre la presència d’Homo neanderthalensis al món i més concretament a Catalunya, on recentment han aparegut fòssils que han fet replantejar la presència d’aquests homínids a les nostres terres. A l’exposició es responen interrogants com: què menjaven, quin era el seu entorn, com es van descobrir, quines creences tenien, els lligams genètics que podem tenir amb ells, etc.

La mostra també explica que a Catalunya tan sols hi ha dos jaciments on s’hagin trobat restes humanes de neandertals: una antiga pedrera al Pla de la Formiga, a prop de Banyoles (Pla de l’Estany), i la cova del Gegant, al terme municipal de Sitges. A més, la cova del Mollet (Serinyà, Pla de l’Estany) ha proporcionat una resta que no s’ha pogut determinar si correspon a un neandertal o bé a un preneandertal. No hi ha consens científic sobre molts aspectes de l’origen i l’evolució d’aquesta espècie ni sobre com va desaparèixer, tot i que actualment es pensa que va quedar assimilada pels humans moderns (Homo sapiens).

La tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, inaugurarà aquest dimecres, a les 19.30h, l’exposició en un acte on el catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Barcelona i comissari científic de la mostra, Josep Maria Fullola, farà una visita comentada.

‘Neandertals a Catalunya’ ha estat elaborada i gestionada pel SERP (Grup de Recerca del Quaternari) i el DIDPATRI (Grup de Recerca del Departament de Didàctica del Patrimoni) de la Universitat de Barcelona i es podrà veure fins al 27 de maig al Museu del Monestir. Després, seguirà la seva itinerància per diferents municipis del país.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.