Sant Cugat i La Haba ja són municipis agermanats

Signatura_AgermanamentL’alcaldessa, Mercè Conesa, i l’alcalde del municipi extremeny de La Haba, José González, han signat aquest migdia el conveni d’agermanament. L’acte ha tingut lloc a la Casa de Cultura de La Haba i ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, i centenars de ‘jabeños’ i jabeñas’

Una delegació santcugatenca –encapçalada per representants de grups municipals, els Geganters i una seixantena de veïns i veïnes de Sant Cugat que són originaris de La Haba- s’ha traslladat a aquesta localitat per assistir a la signatura d’agermanament

En el transcurs de l’acte s’ha fet un sentit homenatge al desaparegut activista veïnal Alfonso Guisado, impulsor de l’agermanament

Sant Cugat del Vallès i La Haba ja són municipis agermanats. Aquest migdia els alcaldes d’ambues poblacions –Mercè Conesa i José González- han signat el conveni d’agermanament a la Casa de Cultura d’aquest municipi extremeny. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, centenars de veïns i veïnes de La Haba i una delegació santcugatenca, formada per representants dels grups municipals, la colla de Geganters i una seixantena de veïns i veïnes de Sant Cugat que són originaris de La Haba.Casa_Cultura_La_Haba

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat “l’orgull que suposa per Sant Cugat agermanar-se amb La Haba” i ha agraït “l’afecte i l’estima per la recepció que hem tingut”.

En el seu discurs Conesa volgut fer un agraïment “a tot el talent de les persones de La Haba que fa anys va arribar a Sant Cugat buscant noves oportunitats”. Així mateix, l’alcaldessa també ha subratllat que “aquest agermanament és un projecte d’iniciativa ciutadana que servirà per estrènyer llaços i per impulsar intercanvis entre les dues poblacions, especialment de caràcter cultural”. Finalment, l’alcaldessa ha assenyalat la importància de la cultura “com a llenguatge universal per estrènyer llaços”.

D’altra banda, l’alcalde de La Haba, José González, ha destacat “l’alegria de la gent per l’agermanament. Estem molt satisfets de veure aquesta emoció i ens sentim molt orgullosos”. González també ha remarcat que amb aquest agermanament “s’organitzaran intercanvis de caràcter sociocultural, però també d’altres tipus com per exemple gastronòmics”.

Finalment, el president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, ha volgut destacar que “aquest és un agermanament empès per la gent”. També la “unanimitat de tots els grups polítics municipals per fer-ho possible”.

Homenatge a Alfonso Guisado

En aquest acte s’ha fet un sentit homenatge a la figura del recentment desaparegut activista veïnal Alfonso Guisado, que va encapçalar la proposta d’agermanament feta per un grup de jabeños i jabeñas residents a Sant Cugat. “L’Alfonso va ser un referent”, ha dit Conesa, “i deia el que pensava sempre des de la lleialtat i bona fe. Ell va tenir la visió d’unir en agermanament Sant Cugat i La Haba”. L’alcalde de La Haba, José González, també ha homenatjat la figura d’Alfonso Guisado i ha destacat “la seva empenta per fer possible el que avui hem signat”.Homenatge_Familia_Alfonso_Guisado

Els dos ajuntaments agermanats, Sant Cugat i La Haba, han fet un reconeixement públic a la família d’Alfonso Guisado.

La ‘Jira’, una festivitat popular a La Haba

La delegació santcugatenca va arribar ahir dissabte, amb autobús, a La Haba. La visita s’està fent en aquestes dates aprofitant la celebració, demà dilluns de Pasqua (28 de març), de la ‘Jira’, una festivitat que els jabeños i jabeñas celebren a l’entorn de l’ermita de Ntra. Sra. de La Antigua. La delegació santcugatenca participarà en aquesta celebració, que inclou també un dinar popular en aquesta ermita.

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Cugat també ha convidat el municipi de La Haba a visitar la ciutat per Festa Major i formalitzar la signatura del conveni també a Sant Cugat. La presència d’una comitiva de La Haba per la Festa Major de Sant Cugat encara s’ha d’acabar de confirmar.

Sant Cugat i La Haba, agermanats

La Haba és un municipi de la província de Badajoz que té gairebé 1.300 habitants. Està situat a una seixantena de quilòmetres de Mèrida.

Les relacions entre Sant Cugat i La Haba tenen arrels profundes. Segons el Padró Municipal d’Habitants de Sant Cugat del Vallès, a data 1 de gener del 2016, 134 persones nascudes a La Haba són, des de fa molts anys, santcugatencs i santcugatenques. Van marxar de La Haba a viure a Sant Cugat del Vallès, municipi que els va acollir amb els braços oberts. L’arribada a Sant Cugat del Vallès dels jabeños i las jabeñas va enriquir la identitat cultural santcugatenca i va estrènyer llaços profunds d’amistat entre els dos municipis.

Ara fa uns anys, un grup de jabeños i jabeñas residents a Sant Cugat del Vallès, encapçalats per Alfonso Guisado, van impulsar l’agermanament entre els dos municipis. La voluntat ciutadana d’impulsar l’agermanament va motivar la visita a Sant Cugat, en diverses ocasions, d’autoritats i veïns i veïnes de La Haba.

Aquesta voluntat ciutadana es va institucionalitzar el mes de novembre de l’any 2014 amb l’aprovació d’una moció, per part del ple municipal de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, en què tots els grups polítics amb representació plenària es comprometien a treballar per formalitzar l’agermanament.

Posteriorment, l’any 2016, es va constituir el Comitè d’Agermanament Sant Cugat-La Haba, presidit per Fèlix Garcia Sánchez, i el Comitè d’Agermanament La Haba-Sant Cugat, presidit per l’exalcalde del municipi extremeny, senyor Juan Pedro Rodríguez. Ambdós comitès han marcat com a objectiu de l’agermanament el potenciar i promoure intercanvis de caire social i cultural entre La Haba i Sant Cugat del Vallès, expressant la voluntat d’impulsar un agermanament de tipus sociocultural. El conveni d’agermanament va ser aprovat per unanimitat al ple municipal de l’Ajuntament de Sant Cugat del passat mes de febrer.

En l’actualitat, Sant Cugat també està agermanada amb la Daira de l’Argub (a la República Saharahuí) i Alba, al Piemont (Itàlia).

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.