L’Ajuntament reforçarà les mesures de control del mosquit tigre amb la redacció d’una ordenança municipal

 

mosquit_tigreEl ple municipal ha aprovat una moció institucional per a la prevenció i el control dels mosquits, particularment en l’espai públic

El ple també s’ha compromès a crear una registre municipal de bicicletes per prevenir possibles robatoris

D’altra banda, tots els grups polítics han aprovat una moció institucional de suport al Dia Internacional de les dones

El ple municipal, celebrat aquest dilluns, ha aprovat crear una ordenança específica per prevenir i controlar la presència del mosquit tigre a la ciutat. Segons el text, “en els últims anys, el mosquit tigre s’ha convertit en un problema que exigeix la recerca de solucions”. Així, s’acorda la redacció i aprovació d’una ordenança per a la prevenció i control del mosquit. Paral·lelament, i mentre s’estigui redactant l’ordenança, l’Ajuntament durà a terme diferents accions per evitar que hi hagi possibles focus de cria del mosquit tigre a l’espai públic i es reforçarà la campanya anual de sensibilització i educació per tal que els particulars i empreses estiguin informats i puguin actuar en conseqüència.  Cal tenir en compte que el 90% d’espais on l’insecte pot criar són privant, per aquest motiu és important que cada persones es responsabilitzi d’evitar que el mosquit tigre criï a casa seva.

Un registre municipal de bicicletes per prevenir els robatoris

El ple ha acordat també per unanimitat crear un registre municipal de bicicletes. El text assegura que “la bicicleta s’ha convertir en els últims anys en una aposta de les ciutats perquè els seus ciutadans la facin servir com a mitjà de transport per contribuir a una mobilitat sostenible”. Sant Cugat forma part del projecte europeu BiTiBi, que promou l’ús de la bicicleta en trajectes de curta i mitjana distància , i compta actualment amb 30km de carril bici i està previst ampliar-los amb el Pla de Mobilitat Urbana. Per prevenir els robatoris de les bicicletes, tan a la via pública com a trasters i domicilis, el ple s’ha compromès a posar en marxa un registre municipal de bicicletes per prevenir el robatori de bicicletes i facilitar la cerca d’aquestes en cas de robatoris. A més, es reforçarà el paper de la policia local en el control dels aparcaments de bicicletes existents i es realitzaran campanyes informatives amb els consells generals a tenir en compte per evitar els robatoris com demanar sempre una factura de compra i utilitzar encadenats segurs quan es s’aparquin a la via pública. A més, el ple ha emplaçat la Taula de la Mobilitat a tractar el tema de la seguretat dels aparcaments de bicicletes per cercar més solucions.

Suport institucional al Dia Internacional de la Dona

Finalment el ple ha aprovat una moció institucional de suport al Dia Internacional de la Dona i ha expressant tot el seu suport al manifest que la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalans de Municipis van consensuar per la commemoració del 8 de marc. Així mateix, el ple ha instat a totes les institucions a treballar de manera plegada per reconèixer arreu del món els drets socials, polítics i econòmics de totes les dones.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.