La tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, visita l’exposició que recorda els 70 anys del llançament de la bomba atòmica

70anys_bomba_atomica

L’exposició titulada ‘Per un món sense armes nuclears. Hiroshima-Nagasaki. 70 anys de la bomba atòmica’ ha estat produïda per l’Ajuntament de Granollers i les ciutats japoneses d’Hiroshima i Nagasaki. Es podrà veure fins al 31 de març a la Casa de Cultura

Pellicer visitarà l’exposició acompanyada de la tinenta d’alcalde de Processos Estratègic i Comunicació de l’Ajuntament de Granollers, Alba Barnusell

La tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, visitarà aquest dimarts, a les 18.00 h, l’exposició instal·lada des de l’1 de març a la Casa de Cultura ‘Per un món sense armes nuclears. Hiroshima-Nagasaki. 70 anys de la bomba atòmica’, produïda per l’Ajuntament de Granollers i les ciutats japoneses d’Hiroshima i Nagasaki. Pellicer visitarà l’exposició acompanyada de la primera tinenta d’alcalde de Processos Estratègics i Comunicació de l’Ajuntament de Granollers, Alba Barnusell.

L’exposició de la Casa de Cultura recorda els fets de l’agost de 1945 per explicar què va passar quan va explotar la bomba atòmica. A través d’una sèrie de panells, s’exposen fotografies, reproduccions de dibuixos fets pels hibakusha (persones que van sobreviure a la catàstrofe), gràfics, textos i documents.

De manera simultània, fins al 4 d’abril, la Biblioteca Gabriel Ferrater exposa la instal·lació artística ‘Viure’, un  projecte de creació artística que s’ha dut a terme a les escoles Joan Maragall, l’Olivera, Catalunya i la Floresta amb motiu del Dia Escolar per la No Violència i la Pau – DENIP 2016, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Taller Triangle (Entretallers) i UNIPAU. Enguany s’ha treballat a partir de l’exemple dels hibakushas, cosa que ha permès als alumnes conèixer les conseqüències de les armes nuclears i promoure així el desarmament nuclear, un món més just i la pau.

Les dues exposicions clouen els actes de commemoració dels 70 anys del llançament de la bomba atòmica, que va comptar, el mes d’octubre passat, amb la visita a Sant Cugat de dos hibakusha, supervivents de la bomba atòmica, que varen venir de la mà del Centre Delàs d’Estudis per la Pau per portar el seu testimoni i conscienciar la població sobre el perill que continuen representant les bombes atòmiques.

L’objectiu final de tots aquests actes ha estat conèixer les armes nuclears i els seus efectes i conscienciar la població sobre el perill que represente i la necessitat d’eliminar-les. Un objectiu que també comparteixen les més de 6.000 ciutats d’arreu del món que són membres de “Mayors for Peace – Alcaldes per la Pau”, una xarxa internacional que treballa per la pau i el desarmament. A Catalunya hi ha més de 200 municipis adherits, entre els quals Barcelona, Granollers i Sant Cugat.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.