#plestc #Sant Cugat crearà una Biblioteca Pública de proximitat per donar servei a la Floresta i les Planes

pleEl ple ha aprovat també una moció institucional de suport als acords presos a la Cimera pel clima de París

A més, Sant Cugat ha estat declarat municipi lliure de Glifosat, un dels herbicides més utilitzats al món

 

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns una moció institucional per tal de revisar el projecte de creació d’una biblioteca pública de proximitat que doni servei a la Floresta i les Planes en el marc d’actualització del Pla de Biblioteques públiques de Sant Cugat. Actualment, per llei, s’estableix que els municipis de més de 5.000 habitants han de tenir una biblioteca local. Tot i que la Floresta i les Planes no són un municipi, però sí que conformen una comunitat que arriba gairebé als 5.000 habitants, el ple ha aprovat contemplar la necessitat d’habilitar un espai adequat que en un futur pugui esdevenir una nova biblioteca.

Mentre l’equipament definitiu no estigui en funcionament, el ple s’ha compromès a adequar alguns espais dels equipaments actuals de la Floresta, i es treballarà de manera conjunta amb la Diputació de Barcelona per proporcionar aquells serveis mínims imprescindibles que una Biblioteca oferiria com espais de lectura, sales d’estudi, equipament informàtic i multimèdia, serveis d’impressió, servei de préstec interbibliotecari, etc. A més, properament es crearà una comissió on hi participarà la Diputació de Barcelona per actualitzar el Pla Municipal de Biblioteques de 2019-2029.

Sant Cugat dóna suport a tots els acords i compromisos adoptats a París durant la Cimera del Canvi Climàtic

Sant Cugat és una ciutat que ha apostat sempre per les polítiques mediambientals i de sensibilització sobre el consum d’energia. En aquesta línia el ple de dilluns ha aprovat una moció institucional per donar suport a tots els acords i compromisos adoptats a París durant la Cimera pel Canvi Climàtic. D’aquesta manera, la ciutat seguirà treballant per aplicar polítiques de mobilitat respectuoses amb el medi ambient com complementar la xarxa de carrils bici, incrementar el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis, incorporarà autobusos elèctrics amb emissions zero i mantindrà i incrementarà els avantatges fiscals i mediambientals relacionats a la mobilitat sostenible de particulars.

Totes aquestes accions s’inclouran al pla integral per fer de Sant Cugat un municipi sostenible. A més, l’Ajuntament també seguirà portant a terme noves accions que vagin en la línia dels compromisos adoptats a la Cimera com l’estalvi energètic en l’enllumenat, la reducció d’emissions de CO i la reducció del consum energètic en edificis públics, entre d’altres mesures.

Sant Cugat declarat municipi lliure de Glifosat, un dels herbicides més utilitzats al món

El Ple ha aprovat també una moció institucional per declarar Sant Cugat municipi lliure de Glifosat. El glifosat és un herbicida total no selectiu que s’empra per matar herbes i arbustos, s’infiltra al sòl, és molt soluble en l’aigua, i persistent al medi. Contamina els aqüífers, és tòxic per a la fauna aquàtica, els animals domèstics o el bestiar. El glifosat ha estat decretat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a probablement cancerigen per als humans. Existeixen estudis científics que relacionen l’ús del Glifosat amb un increment del risc de patir diverses afeccions i malalties. A més, cada preparat d’herbicida que conté Glifosat ve acompanyat d’altres substàncies que multipliquen la seva toxicitat.

D’aquesta manera a partir d’ara les ‘males herbes’ de la ciutat s’hauran d’eliminar amb mètodes sostenibles i alternatius al Glifosat, fixant penalitat en cas d’incompliment.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.