Sant Cugat viurà 6 cicles de cinema durant el 2016 en versió original

cicles_cinema

L’Ajuntament, la Filmoteca i Cinesa organitzen aquests cicles que tindran com a seu els cinemes Cinesa Sant Cugat

Una de les grans novetats d’enguany és que s’incorporen dos nous cicles a la programació: el ‘Sant Cugat fantàstic’ i el cicle ‘Filmoteca’

Un any més el públic santcugatenc podrà gaudir del ‘Cicle Òpera i Ballet’, el ‘Cinema d’autor’, ‘Cinema clàssic’ i ‘Cinema en família’

Cada any els cicles de cinema arriben a atraure 12.000 espectadors, una xifra que s’espera que s’incrementi enguany amb la posada en marxa dels 2 nous festivals

Sant Cugat amplia aquest any l’oferta de Cicles de Cinema amb l’objectiu d’arribar a tots els públics amants del gènere. Enguany, s’estrenaran dos nous cicles: el ‘Sant Cugat Fantàstic’, que seguirà aprofundint en un gènere que va encetar l’any passat el Festival Sant Cugat Fantàstic, i el ‘Cicle Filmoteca’, fruit de la col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, amb un minicicle format per 6 pel·lícules de producció catalana que han estat reconegudes arreu del món.

Durant la presentació dels festivals, la tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la ciutat, Carmela Fortuny, ha explicat que tots els festivals demostren que ‘’en una època on les pantalles petites estan presents en les nostres vides d’una manera tossuda, Sant Cugat reivindica la pantalla gran, el cinema en majúscules’’. En aquest sentit Fortuny ha defensat que ‘’el sector audiovisual és un motor de la indústria cultural i des de Sant Cugat apostem perquè el sector flueixi’’. La tinenta d’alcalde de cultura ha explicat també que a partir d’ara ‘’Sant Cugat presumirà de tenir cinema de qualitat de dilluns a dijous en diferents sessions’’.

 

De la seva banda el director de programació de Cinesa, Lucas Albanell, ha assegurat que ‘’Sant Cugat té la sort de tenir un públic molt receptiu al cinema de qualitat i obert sempre a una programació molt dinàmica’’. En aquest sentit el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, ha explicat que ‘’Sant Cugat és la 7a ciutat del país que aposta per programar obres de la Filmoteca, cosa que demostra que no només el públic de Barcelona té accés al seu important fons documental’’.

 

Cada any els cicles de cinema arriben a atraure 12.000 espectadors, una xifra que s’espera que s’incrementi enguany amb la posada en marxa dels 2 nous festivals. Ell periodista i historiador cinematogràfic, programador i coordinador dels cicles, Àngel Comas, ha recordat que ‘’el primer cicle va néixer fa 12 anys i enguany el cicle ‘Cinema d’Autor’ arribarà a projectar la pel·lícula 437’’. Comas ha afegit que ‘’la bona resposta del públic santcugatenc demostra que els espectadors tenen ganes de veure pel·lícules comercials però interessants’’. Comas s’ha mostrat convençut, a més, que el nou cicle ‘Sant Cugat Fantàstic aportarà un públic més jove a la programació’’. Un dels responsables del ‘Sant Cugat Fantàstic’, Joan Ramon Armadàs, ha explicat que ‘’l’experiència del cicle anirà molt més enllà de la projecció de la pel·lícula, amb una activitat complementària i el passi d’un curt’’.

 

Els cicles són possibles gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, la Generalitat de Catalunya i Cinesa Sant Cugat. Les entrades per tots els cicles tenen un preu de 4 euros, i 3 euros per als menors de 25 anys, tret de les entrades d’òpera i ballet que es poden aconseguir per 22,40 euros si la funció és en directe i per 11,20 euros si és gravada. A més també es posa a la venda l’abonament del Cicle ‘Cinema d’autor’, que tindrà un preu de 52 euros.

 

Òpera i Ballet

Les grans òperes i els grans ballets mundials també es podran seguir des de Cinesa Sant Cugat en un cicle que començarà el 21 de gener amb l’òpera ‘L’Holandès errant’ a la Opernhaus de Zúrich i clourà el 27 de juny amb la retransmissió en directe de ‘Werther’ des de la Royal Opera House de Londres.

El programa inclou 7 òperes en directe i 4 representacions d’obres de dansa també en directe.

Òpera

 • L’holandès errant (Opernhaus Zürich)
 • La Traviata (Royal Opera House) DIRECTE
 • Il Trovatore (Òpera de París) DIRECTE
 • Ernani (Òpera Montecarlo)
 • Turandot (Festival de Bergenz)
 • Boris Godunov (Royal Opera House) DIRECTE
 • Lucia di Lammermoor (Royal Opera House) DIRECTE
 • Rigoletto (Òpera de París) DIRECTE
 • La noia de l’Oest (Teatro Alla Scala) DIRECTE
 • I Capuleti e i Montecchi (Gran Teatre del Liceu) DIRECTE
 • Fidelio (Festival de Salzburg)
 • Werther (Royal Opera House)

Ballet

 • Rhapsody/The two Pigeons (Royal Opera House) DIRECTE
 • Iolanta/ El trencanous (Òpera de París) DIRECTE
 • Giselle (Royal Opera House) DIRECTE
 • Frankenstein (Royal Opera House) DIRECTE

 

Cinema d’autor

La 12a temporada del ‘Cinema d’autor’ se centrarà en descobrir com és, com viu i com conviu la gent de països que tenim a tocar i d’altres que ens queden molt més lluny. El cicle s’inaugurarà els dijous 14 de gener amb la pel·lícula ‘L’adopció’ de Daniela Fejerman i finalitzarà el dijous 21 d’Abril amb True Story (Una historia real), de Ruper Goold. Cada dijous es faran tres passis diferents: a les 17:00h, a les 19:30h i a les 22:00h. Aquestes són les pel·lícules incloses al Cinema d’Autor:

 • L’adopció
 • Aimer, boire et chanter (Amar, beber, cantar)
 • Les chevaux de dieu (Los Caballos de Dios)
 • AN (Una pastelería en Tokio)
 • Papusza
 • Ghadi
 • La Tête Haute (La cabeza alta)
 • Au fil d’Ariane (El cumpleaños de Ariane)
 • Loin des homes (Lejos de los Hombres)
 • My old lady (Mi casa en París)
 • Nightcrawler
 • Captives (Cautivos)
 • Hrútar (Rams, el valle de los carneros)
 • True Story (Una historia real)

 

Cinema Clàssic

Un dilluns al mes, a les 20h, els espectadors, tindran l’oportunitat de veure autèntiques obres mestres signades per directors que han canviat el cinema. Aquest trimestre ‘Cinema clàssic’ ofereix una selecció variada d’un cinema d’altres temps on el glamur de les estrelles s’imposava a vegades al rigor de les històries, adaptant-les, en la majoria dels casos, al servei de les vedets.

La 3a edició del Cinema Clàssic iniciarà la projecció d’obres mestres el dilluns 25 de gener amb ‘Double Indemnity’ (Perdición), de Billy Wilder i acabarà el dilluns 18 de juliol amb ‘Monsieur Verdoux’, de Charles Chaplin. Aquestes són les pel·lícules incloses al Cinema Clàssic:

 • Double Indemnity (Perdición)
 • Phantom of the paradise (El fantasma del paraíso)
 • Repulsion (Repulsión)
 • Grease
 • Heaven can wait (El diabló dijo no)
 • Sabrina
 • Monsieur Verdoux

Sant Cugat fantàstic

La ciutat va estrenar l’any passat el Festival Sant Cugat Fantàstic. Fruit d’aquella experiència neix ara un cicle de cinema que pretén seguir aprofundint en un gènere que s’ha convertit no només en el rei de la taquilla sinó que també demostra any rere any que bona part de la innovació del setè art ens arriba per la via fantàstica. Les sis pel·lícules que forment part del ‘Sant Cugat Fantàstic’ són només una mostra del bon estat de forma del cinema fantàstic contemporani i dels clàssics que el van ajudar a forjar-lo. El cicle, dirigit per Marc Carreté i Joan Ramon Armadàs, tindrà lloc un dilluns al mes a les 20h i començarà amb la projecció de la pel·lícula ‘L’altra frontera’ d’André Cruz, i el curt ‘El Gigante’ de Gigi Saul. El ‘Sant Cugat Fantàstic’ acabarà el 20 de juny amb la pel·lícula ‘Ringu’ d’Hideo Nakata i el curt ‘Hotel’ de José Luis Alemán.

Les projeccions de les pel·lícules aniran acompanyades de diferents activitats i del passi d’un curt en cada una de les sessions.

 • L’altra Frontera
 • It Follows
 • La matança de Texas
 • Snowpiercer
 • We’re stil here
 • Ringu

 

Cinema en família

Un diumenge al mes, a les 12h del migdia, es programarà cinema en família, en català. Amb les noves tecnologies, el cinema d’animació està aconseguint fites mai imaginades abans. Aquest semestre el ‘Cinema en família’ presenta pel·lícules dels Estats Units i Japó, però també s’oferiran mostres molt valuoses d’animació europea de França, Dinamarca i Alemanya, on l’animació actual té un caire universal.

El cicle en família començarà el diumenge 7 de febrer i s’allargarà fins el diumenge 10 de juliol. Aquestes són les pel·lícules programades:

 • L’estiu i la tardor al Regnde d’Ecampeta
 • Phantom Boy
 • Els Mínions
 • Marco Macaco i els Primats del Carib
 • Coco, El Petit Drac
 • Dragon Ball Z, la Resurreció de F.

Filmoteca

El cicle neix per apropar als espectadors santcugatencs al cinema català més universal, per això s’enceta la col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya amb un minicicle format per 6 pel·lícules de producció catalana que han estat vistes, aplaudides i premiades en festivals d’arreu del món. La més antiga és de 1962 i la més moderna és actual. Totes elles són pel·lícules d’autor que reflecteixen la nostra societat, la nostra multiculturalitat i moments diferents de la història.

El cicle Filmoteca tindrà lloc un dilluns al mes a les 20h. La pel·lícula ‘La piel quemada’ de Josep Maria Forn donarà el tret de sortida i ‘L’Acadèmia de les muses’ el clourà, el dilluns 11 de juliol. Aquestes són les 6 pel·lícules que configuren la programació:

 

 • La piel quemada
 • Una pistola en cada mano
 • La plaça del diamant
 • El rey de la Habana
 • Los Tarantos
 • L’acadèmia de les muses
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.